fbpx
Follow Me
TOP
Image Alt

Κάιρο, Αλεξάνδρεια & κρουαζιέρα Νείλου

Κάιρο, Αλεξάνδρεια & κρουαζιέρα Νείλου

890€ / άτομο
(0 Reviews)
Κάιρο, Αλεξάνδρεια & κρουαζιέρα Νείλου σε 8 ημέρες

Διάρκεια: 8 ημέρες / 7 νύχτες

Αναχωρήσεις: Κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή / Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2020

Μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία που συνδυάζει τη μαγεία του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας με μια 5ήμερη πολυτελή κρουαζιέρα στον εκπληκτικό Νείλο!

Η προσφορά για ταξίδι στην Αίγυπτο περιλαμβάνει:
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Κάιρο / Κάιρο – Λούξορ/Ασουάν – Κάιρο – Αθήνα
 • 2 διανυκτερεύσεις στο Κάιρο σε ξενοδοχεία επιλογής σας με πρωινό
 • 4 διανυκτερεύσεις σε κρουαζιερόπλοιο 5* με πλήρη διατροφή
 • 1 διανυκτέρευση στο κρουαζιερόπλοιο ή σε ξενοδοχείο με πρωινό
 • Ξεναγήσεις Καΐρου και Αλεξάνδρειας όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • 2 γεύματα κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων στο Κάιρο
 • Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους – μουσεία
 • Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός στο Κάιρο ( Ελληνόφωνος ξεναγός στην κρουαζιέρα όταν το γκρουπ είναι πάνω από 6 άτομα)
 • Μεταφορές
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Το ταξιδιωτικό πακέτο δεν περιλαμβάνει:
 • Φόρους αεροδρομίων & φόρους αύξησης πετρελαίων +265€
 • Βίζα Αιγύπτου πληρωτέα στην Αθήνα
 • Φιλοδωρήματα πληρωτέα στο Κάιρο 40,00€ το άτομο
 • Συμπεριλαμβάνεται
  Αεροπορικά εισιτήρια
  κρουαζιέρα
  Μεταφορές
  Ξεναγήσεις
  Ξενοδοχείο 4 αστέρων
  Ξενοδοχείο 5 αστέρων
  Πλήρης διατροφή
  Πρωινό
 • Δεν Συμπεριλαμβάνεται
  Ημιδιατροφή
  Κρουαζιέρα

Πρόγραμμα Περιήγησης

1

1η ημέρα: Αθήνα – Κάιρο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αίγυπτο, το λίκνο ενός μεγάλου πολιτισμού που χάραξε την πορεία της ανθρωπότητας.  Άφιξη στο πολύβουο Κάϊρο, με τα εκατομμύρια κατοίκους. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
2

2η ημέρα: Κάιρο - Αλεξάνδρεια - Κάιρο

Μετά το πρωινό αναχώρηση με κλιματιζόμενο πούλμαν για την Αλεξάνδρεια. Περνώντας πανοραμικά από την Ελληνιστική παροικία στη διαδρομή μας θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το Αβερώφειο Ελληνικό σχολείο όπου δίπλα του στεγάζεται το Ελληνικό προξενείο, συνεχίζουμε με την κορνίς – παραλία της Αλεξάνδρειας- όπου είναι μια από τις μεγαλύτερες της Μεσογείου 20 Km σε μήκος και όπου το τέλος της θα μας οδηγήσει στην παλιά τοποθεσία του φάρου της Αλεξανδρείας όπου σήμερα βρίσκεται το φρούριο του Κάιτ Μπάι ( ένας από τους πιο γνωστού Μαμελούκους ) . Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο σπίτι του Καβάφη, τις κατακόμβες και το Πατριαρχείο. Στην συνέχεια θα πάρουμε το γεύμα μας σε παραδοσιακό και επώνυμο εστιατόριο της Αλεξάνδρειας. Συνεχίζουμε με ξενάγηση του εσωτερικού της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας ένα αριστούργημα αρχιτεκτονικής και τέλος επίσκεψη στα θερινά ανάκτορα του βασιλιά Φαρούκ στην Μοντάζα. Τέλος των ξεναγήσεων, επιστροφή στο Κάιρο για διανυκτέρευση.
3

3η ημέρα: Κάιρο - Πυραμίδες Γκίζα - Πτήση για Λούξορ

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την ξενάγησή μας αρχίζοντας από το αρχαιολογικό Μουσείο με τα Φαραωνικά αριστουργήματα αμύθητου αξίας. Σήμερα όλο το μεγαλείο ενός πανάρχαιου πολιτισμού παρουσιάζεται μπροστά μας. Συνεχίζουμε με τις Πυραμίδες της Γκίζας ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου και την πελώρια και αινιγματική Σφίγγα και τέλος θα επισκεφθούμε το εργαστήριο αρωμάτων και παπύρων. Στην συνέχεια γεύμα σε παραδοσιακό πολυτελές εστιατόριο και αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το γραφικό ανατολίτικο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλι. Εδώ θα βρείτε να αγοράσετε υφάσματα, δερμάτινα, μπακίρια, ασημικά, χρυσαφικά και άλλα είδη. Μετά το τέλος της ξενάγησης μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Λούξορ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
4

4η ημέρα: Λούξορ

Το πρωί ξενάγηση στην δυτική όχθη, στις αρχαίες Θήβες, την πόλη των νεκρών. Στην κοιλάδα των Βασιλέων βρίσκονται περισσότεροι  από 60 τάφοι, με κυριότερους αυτούς του Τουτ – Ανχ – Αμών, του Σέτι  Α, Του Ραμσή β’, και της Νεφερτίτης. Συνεχίζουμε με επίσκεψη  στον τριώροφο ναό της Χατσεπσούτ, της μοναδικής γυναίκας Φαραώ και τους κολοσσούς του Μέμνωνα, τα δύο τεράστια καθιστά  αγάλματα. Γεύμα, δείπνο, διανυκτέρευση στο πλοίο.
5

5η ημέρα: Έσνα - Εντφού - Κρουαζιέρα Νείλου

Μετά το πρωινό επίσκεψη στην ανατολική όχθη με τους περίφημους ναούς του Λούξορ, κτισμένους από τους Φαραώ Αμενχοτέπ  Γ’  και Ραμσή Β’  και αφιερωμένους στο θεό ‘Αμων Ρα. Περνώντας κατόπιν την λεωφόρο με τα αγάλματα των Σφιγγών θα φθάσουμε  στο  Καρνάκ για να θαυμάσουμε τους ναούς του  Άμμωνα, της Μουτ και του Χόνσου. Επιστροφή στο πλοίο. Το πλοίο μας κυλά στα γαλήνια νερά του «Θεού Νείλου». Περνώντας από το κλειδί του Νείλου, το φράγμα της Έσνα, το σημείο που αλλάζει η στάθμη του ποταμού, θα φθάσουμε στην  Εντφού. Ο ναός του θεού ‘Ωρους, ναός του γερακιού του ήλιου, προστάτη των Φαραώ, που θα επισκεφθούμε, είναι ίσως ο πιο  καλοδιατηρημένος της Αιγύπτου. Πρωινό, γεύμα, δείπνο, διανυκτέρευση στο πλοίο.
6

6η ημέρα: Κρουαζιέρα στον Νείλο

Καθώς σήμερα το πλοίο μας κατευθύνεται προς την Νουβία, τις αμμώδεις ακτές με την ήρεμη μονοτονία, διαδέχονται τα κλιμακωτά καταπράσινα επίπεδα της καλλιεργημένης γης. Ο ναός του Κομόμπο, του θεού κροκόδειλου Σόμπεκ και του θεού γερακιού Χορόερις, θα μας δώσει τις δικές του ανεπανάληπτες εικόνες. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας με προορισμό το Ασουάν. Πρωινό, γεύμα, δείπνο, διανυκτέρευση στο πλοίο.
7

7η ημέρα: Ασσουάν - Κρουαζιέρα στον Νείλο

Το πρωί φθάνουμε στο Ασσουάν, την αφρικανική πολιτεία στην άκρη του Νείλου, 900 χιλιόμετρα από το Κάιρο, μια από τις πιο γραφικές πόλεις του κόσμου. Θα επισκεφθούμε το νησάκι Φίλαε για να δούμε τον ξακουστό ναό της Ίσιδας. Το τεράστιο φράγμα που ρυθμίζει την ροή του Νείλου και οι βόλτες με τις γραφικές φελούκες κατά μήκος του βοτανικού κήπου με θέα το Μαυσωλείο του Αγά Χάν ολοκληρώνει τις εντυπώσεις μας. Πρωινό, γεύμα, δείπνο, διανυκτέρευση στο κρουαζιερόπλοιο.
8

8η ημέρα: Πτήση επιστροφής στην Αθήνα

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Τοποθεσία Περιήγησης

Κάιρο
Αλεξάνδρεια
Λούξορ
Ασουάν

8 ημέρες / 7 νύχτες

Δίκλινο δωμάτιο

890€

Μονόκλινο

1100€

8 ημέρες / 7 νύχτες

Δίκλινο δωμάτιο

945€

Μονόκλινο

1225€

8 ημέρες / 7 νύχτες

Δίκλινο δωμάτιο

1020€

Μονόκλινο

1350€

You don't have permission to register
Skip to content