fbpx
TOP
Easter trip to Jordan

Πάσχα στην Ιορδανία με την Mideast Travel

Πάσχα στην Ιορδανία με την Mideast Travel

1296€ 1236€ / άτομο
(0 Αξιολογήσεις)
Πάσχα στην Ιορδανία με την Mideast Travel…
Ιερή μυσταγωγία στην Μέση Ανατολή!

Ζήστε τη μοναδική εμπειρία της χώρας των Ναβαταίων, με ένα αξέχαστο οργανωμένο ταξίδι στην Ιορδανία που συνδυάζει τη μαγεία της ανακάλυψης, τον προσκυνηματικό τουρισμό και τη χαλάρωση στο spa με τη Mideast Travel Worldwide!

Μικρό και ευέλικτο γκρουπ – Περιορισμένος αριθμός θέσεων

7 Ημέρες / 6 Νύχτες

Αναχώρηση 16/04
Το ταξίδι στην Ιορδανία με την Mideast Travel περιλαμβάνει:
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Αμμάν – Αθήνα με Aegean Airlines
 • Αποσκευή 23 κιλών ανά άτομο
 • Έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας
 • Μεταφορές σε πολυτελές λεωφορείο
 • Τοπικός διπλωματούχος ξεναγός
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 5* με πρωινό
 • Πλούσιο πρωινό καθημερινά και 3 δείπνα στο εκάστοτε ξενοδοχείο διαμονής
 • Εκκλησιασμό στην Μητρόπολη του Αμμάν (Μεγάλη Παρασκευή & Μεγάλο Σάββατο)
 • Πασχαλινό Γεύμα στην Μάταμπα
 • 1 παραδοσιακό δείπνο σε ειδικά διαμορφωμένα σκηνή στην έρημο Wadi Rum
 • Τα εισιτήρια εισόδου στους αρχαιολογικούς χώρους που αναφέρονται παραπάνω
 • 2 ώρες (4×4) Jeep Safari στη έρημο Wadi Rum
 • Νερό στο όχημα
 • Βίζα Ιορδανίας
Δεν περιλαμβάνονται:
 • Φιλοδωρήματα (περίπου 20 ευρώ)
 • Προσωπικά έξοδα
 • Γεύματα εκτός προγράμματος
 • Ποτά και αναψυκτικά στα γεύματα
 • Φόροι αεροδρομίου 150 ευρώ
 • Οποιαδήποτε μη αναφερθέντα στοιχεία

Πτήσεις με Αegean Airlines:

16/04 Aθήνα- Αμμάν 23:55 – 02:05
22/04 Αμμάν – Αθήνα 04:00 – 06:00
Διάρκεια πτήσης 2 ώρες

Σημειώσεις:

 • Ξενοδοχεία:
  3 Nύχτες στο ξενοδοχείο Movenpick Hotel 5* στο Αμμάν ή σε ανάλογο ξενοδοχείο.
  1 Νύχτα στο Petra Boutique Hotel 4* στη Πέτρα ή σε ανάλογο ξενοδοχείο.
  2 Νύχτες στο Holiday Inn Dead Sea 5* ή σε παρόμοιο.
 • Διαβατήριο / Βίζα
  Διαβατήριο νέου τύπου & με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία του ταξιδιού σας είναι απαραίτητα για να ταξιδέψετε
 • Κρατήσεις Θέσεων :
  Κατόπιν διαθεσιμότητας, με προκαταβολή σε τραπεζικό λογαριασμό 400€.
  Η εξόφληση γίνεται 10 μέρες πριν την αναχώρηση με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό στις παρακάτω συνεργαζόμενες τράπεζες:
  5141 030404 191 Πειραιώς
  112 – 00 – 2320 – 002806 Alpha
  Δικαιούχος Μιντ Ιστ διεθνή ταξίδια μονοπρόσωπη ΕΠΕ
 • Αποδοχή όρων & ακυρωτικά:
  Σε περίπτωση που ο Αντισυμβαλλόμενος ακυρώσει το ταξίδι του πριν την αναχώρηση του, τότε υπόκειται σε «ακυρωτικά» κατά τους
  Γενικούς Όρους Συμμετοχής. Αν η ακύρωση συμβεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, τότε δεν δικαιούται επιστροφή χρημάτων. Κάθε ακύρωση συμμετοχής ισχύει από την στιγμή που την παραλαμβάνουμε γραπτώς. Ακυρωτικά σε περίπτωση ακύρωσης από ταξιδιώτη είναι τα εξής: Μέχρι 30 ημέρες πριν την αναχώρηση, 150€ κάτ’άτομο και σε κάθε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις επιπροσθέτως η αξία του εισιτηρίου. 29-15 ημέρες πριν την αναχώρηση 300€ κάτ’άτομο, & επιπροσθέτως την αξία του αεροπορικού εισιτηρίου. 14-01 ημέρες πριν, το σύνολο της αξίας της εκδρομής. Για πτήσεις charter και για προπληρωμένες θέσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν στο 100% της αξίας τους, ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης. Για τις κρατήσεις που γίνονται τις εορταστικές περιόδους τα ακυρωτικά που ισχύουν είναι 100%, ανεξάρτητα από την ημερομηνία που έγινε η ακύρωση.
 • Ισοτιμίες/ ναύλοι
  Όλες οι παραπάνω τιμές είναι υπολογισμένες με την τρέχουσα ισοτιμία Ευρώ/Δολαρίου και σε ειδικούς αεροπορικούς ναύλους και εξαρτώνται από την διαθεσιμότητα. . Για τον λόγο αυτό με την κράτησή σας θα πρέπει να ενημερώνεστε από τους ταξιδιωτικούς συμβούλους για τυχόν επιβαρύνσεις.
 • Τρίκλινα Δωμάτια
  Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με προσθήκη έξτρα πτυσσόμενου κρεβατιού και καλό είναι να μην επιλέγονται από 3 ενήλικες.
 • Αποσκευές
  Οι αποσκευές μεταφέρονται με ευθύνη των κατόχων, ανεξάρτητα συνοδείας εκπροσώπου του γραφείου και σε περίπτωση φθοράς ή απώλειας, το γραφείο δεν φέρει καμία ευθύνη.
 • Πραγματοποίηση ή ακύρωση εκδρομής:
  Οι τιμές είναι υπολογισμένες με βάση τα 20 άτομα. Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής, το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να προσαυξήσει το κόστος του πακέτου. Ενημερώνεστε για τυχόν ακύρωση του ταξιδιού σας 7-10 μέρες πριν την αναχώρησή σας, εκτός αν προκύψουν σοβαροί λόγοι πέρα από τον έλεγχο μας (ως αυτά αναφέρονται στην παράγραφο 3). Στην περίπτωση που αναγκαστούμε να ακυρώσουμε το ταξίδι σας, έχετε 2 εναλλακτικές λύσεις:

  • Α. Δυνατότητα συμμετοχής σε ένα άλλο ταξίδι, με την επιφύλαξη ότι σε περίπτωση ακριβότερης τιμής πώλησης, η διαφορά θα επιβαρύνει εσάς.
  • Β. Πλήρης επιστροφή των χρημάτων που μας καταβάλατε με εξάντληση των υποχρεώσεων του Για ειδικές αναχωρήσεις, εορταστικές περιόδους, περιόδους εκθέσεων ή ταξίδια που πραγματοποιούνται με ειδικά ναυλωμένες πτήσεις ή ειδικά ναυλωμένα πλοία, οι παραπάνω αναφερόμενες χρονικές περίοδοι πιθανώς να είναι πολύ μεγαλύτερες και τα ποσοστά παρακρατήσεων υψηλότερα. Η τακτοποίηση των λογαριασμών που αφορούν ακυρώσεις γίνεται από το γραφείο μας τουλάχιστον 30 ημέρες μετά το πέρας της εκδρομής / ταξιδιού.
 • Προορισμός
 • Περιλαμβάνεται
  Αεροπορικά εισιτήρια
  Ημιδιατροφή
  Μεταφορές
  Ξεναγήσεις
  Ξενοδοχείο 4 αστέρων
  Ξενοδοχείο 5 αστέρων
  Πρωινό
 • Δεν Περιλαμβάνεται
  κρουαζιέρα
  Κρουαζιέρα
  Πλήρης διατροφή

Πρόγραμμα Περιήγησης

1

1η ημέρα: Μ. Πέμπτη: Aθήνα - Αμμάν

Συνάντηση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και γνωριμία με τον Αρχηγό μας και τους συνταξιδιώτες μας. Πτήση με Aegean Airlines και άφιξη στο υπερσύγχρονο και καλαίσθητο αεροδρόμιο του Αμμάν, Βασίλισσα Αλία. Για την είσοδο στην χώρα απαιτείται έκδοση visa, μια ολιγόλεπτη διαδικασία που γίνεται στο αεροδρόμιο πριν από την παραλαβή των αποσκευών μας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και διανυκτέρευση.
2

2η ημέρα - Μ. Παρασκευή: Αμμάν - Ξενάγηση πόλης

Σήμερα θα ξεναγηθούμε στο Αμμάν αρχίζοντας από την Ακρόπολη, όπου θα δούμε τα ερείπια του ναού του Ηρακλή, βυζαντινές εκκλησίες και το ανάκτορο των Ομεϋαδών. Στο πολύβουο κέντρο της πόλης θα δούμε το ρωμαϊκό θέατρο, το ωδείο και το υπέροχο τζαμί του βασιλιά Αμπντουλάχ Ι (εξωτερικά) που βρίσκεται απέναντι από το Ορθόδοξο Πατριαρχείο των Κοπτών και την Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη. Μέσα στην ημέρα, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τοπικά εδέσματα. Η τοπική γαστρονομία είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο αφού λόγω της γεωγραφικής θέσης η Ιορδανία έχει αφομοιώσει τις επιρροές στην κουζίνα της από την Αίγυπτο το Ιράκ, και φυσικά από την Συρία και τον Λίβανο. Εκτός από τα νηστίσιμα φαλάφελ, χούμους, ταμπουλέ κλπ. μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το Μανσάφ (για όσους δεν νηστεύουν), το εθνικό φαγητό της Ιορδανίας που συνδυάζει αρνί με ρύζι αρωματισμένο με μπαχαρικά και αμύγδαλα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο όπου θα απολαύσουμε το μπουφέ στο ξενοδοχείο μας. Αργά το απόγευμα θα μεταβούμε στον Καθεδρικό Ναό, στην Μητρόπολη, που είναι αφιερωμένη στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, για να παρακολουθήσουμε την λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής και τον Επιτάφιο. Μετά θα είμαστε ελεύθεροι για μια βόλτα στο κέντρο του Αμμάν ή για επιστροφή στο ξενοδοχείο για όσους θέλουν.
3

3η ημέρα - Μ. Σάββατο: Αμμάν – Γέρασα- Κάστρο Ατζλούν

Μετά από ένα πλούσιο πρωινό αναχωρούμε για την Γέρασα, την «πόλη των 1.000 κιόνων» όπως αποκαλείται. Μία τυπική πόλη της Μέσης Ανατολής, ξεχωρίζει για την μακρά ιστορία της και για τα πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα της Ρωμαϊκής Εποχής. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στον αρχαιολογικό αυτό χώρο θα δούμε την οβάλ πλατεία, την οδό με τις κιονοστοιχίες, τα θέατρα, το νυμφαίο, τον ναό της Αρτέμιδος κ.ά. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας βορειοδυτικά προς τον Ιορδάνη ποταμό, θα φθάσουμε μέσα από πευκοδάση και ελαιώνες στο απόρθητο κάστρο Ατζλούν, που κατασκευάστηκε το 1184 για να ελέγχει τα μεταλλεία σιδήρου και τους κύριους δρόμους που οδηγούσαν στην κοιλάδα του Ιορδάνη. Η προστατευόμενη περιοχή είναι μόλις 13 τ.χλμ και ιδρύθηκε το 1988, για την διατήρηση των δασών βελανιδιάς. Λειτουργεί επίσης ως καταφύγιο για το απειλούμενο με εξαφάνιση ζαρκάδι, καθώς και για αγριόχοιρους, κουνάβια, τσακάλια, ακόμη και λύκους. Χτισμένο  στην κορυφή του όρους Auf (στα 1250μ), μεταξύ 1184 και 1188 μ.Χ. από έναν στρατηγό του φημισμένου Σαλαντίν (πρώτου σουλτάνου της Αιγύπτου και της Συρίας) αποτέλεσε σημαντικό προμαχώνα εναντίον των Σταυροφόρων, οι οποίοι ποτέ δεν κατάφεραν να το κατακτήσουν. Αργότερα θα επιστρέψουμε στο Αμμάν για ξεκούραση και δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα μεταβούμε στην Μητρόπολη για τη λειτουργία της Ανάστασης.
4

4η ημέρα - Κυριακή του Πάσχα: Αμμάν – Όρος Νέμπο -Μάνταμπα- Πέτρα

Χριστός Ανέστη! Κυριακή του Πάσχα! Σήμερα θα απολαύσουμε το πρωινό μας και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Όρος Νέμπο, το μέρος όπου στάθηκε ο Μωυσής και ατένισε την Γη της Επαγγελίας και τη Νεκρά Θάλασσα. Εκεί έζησε το τέλος της ζωής του εφόσον δεν εισήλθε ποτέ στην ιερή γη. Θα επισκεφτούμε τη Φραγκισκανική εκκλησία όπου πιστεύεται ότι βρίσκεται ο τάφος του Μωυσή. Θα δούμε αρχαία ψηφιδωτά με ελληνικές επιγραφές και θα έχουμε την ευκαιρία να ατενίσουμε κι εμείς την καταπληκτική θέα προς την Κοιλάδα του Ιορδάνη, όπως έπραξε ο ίδιος κατά την παράδοση. Επόμενος σταθμός μας είναι η βιβλική Μήδαβα ή Μάνταμπα, όπως ονομάζεται σήμερα, που αποτελεί το σημαντικότερο Χριστιανικό κέντρο της Ιορδανίας με τον ορθόδοξο ναό του Αγίου Γεωργίου που κοσμείται από το ψηφιδωτό του δάπεδο, τον πρώτο χάρτη των Αγίων Τόπων που φιλοτεχνήθηκε το 560 μ.Χ. Η πόλη είναι γνωστή μέχρι σήμερα για τους τεχνίτες της που ασχολούνται με την κατασκευή ψηφιδωτών και διατηρεί πολλές σχολές που οι νέοι μαθαίνουν την τέχνη. Εκεί θα κάνουμε μια στάση για να απολαύσουμε το Πασχαλινό μας γεύμα σε ένα από τα παραδοσιακά εστιατόρια στο κέντρο της πόλης. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην Πέτρα, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.
5

5η ημέρα - Δευτέρα του Πάσχα: Πέτρα- Ουάντι Ραμ- Νεκρά Θάλασσα

Δευτέρα του Πάσχα, παίρνουμε νωρίς πρωινό και ξεκινάμε για να επισκεφτούμε το μοναδικό μνημείο της Πέτρας. Η σημερινή μας ημέρα είναι αφιερωμένη στην εξερεύνηση των πιο εμβληματικών τοπίων της Ιορδανίας. Η Πέτρα υπήρξε πρωτεύουσα του νομαδικού λαού των Ναβαταίων. Από τότε που ο Ελβετός εξερευνητής Jean Louis Burckhardt ανακάλυψε το 1812 την αρχαία πόλη, το μνημείο προσελκύει τα πλήθη. Δίχως αμφιβολία είναι το πιο αξιοσημείωτο αξιοθέατο της χώρας και όταν ο ήλιος δύει η μαγεία του είναι ακαταμάχητη. Για μια πλήρη επίσκεψη με άνεση χρόνου απαιτούνται τουλάχιστον δύο ημέρες. Η ροδοκόκκινη πόλη που λαξεύτηκε στους βράχους πριν περίπου 2000 χρόνια, ψηφίστηκε πρόσφατα ως ένα από τα σύγχρονα επτά θαύματα του κόσμου και έχει κηρυχθεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Περπατώντας στο στενό φαράγγι (Σικ) θα φθάσουμε στο εντυπωσιακό Θησαυροφυλάκιο (Χαζνέ), το πιο γνωστό μνημείο της Πέτρας που ξεπροβάλει ανάμεσα στους πανύψηλους βράχους. Θα δούμε επίσης τον δρόμο των προσόψεων, τους βασιλικούς τάφους, τη βυζαντινή εκκλησία και τις κατασκευές των Ρωμαίων. Γεμάτοι με μοναδικές εικόνες, θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας για το εκπληκτικό Ουάντι Ραμ, όπου θα επιβιβαστούμε σε οχήματα 4x4 για μια βόλτα 2,5 ωρών στην έρημο. Εδώ κανείς μπορεί να αντιληφθεί το πνεύμα των αρχαίων φυλών και να δει την αληθινή γοητεία της Μέσης Ανατολής. Με το ανυπέρβλητο τοπίο στον νου, θα γευτούμε τη παραδοσιακή κουζίνα των Βεδουίνων σε ειδικά διαμορφωμένη σκηνή. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας, αφήνοντας πίσω την έρημο για την Νεκρά Θάλασσα, όπου και θα καταλύσουμε στο ξενοδοχείο μας.
6

6η ημέρα: Νεκρά Θάλασσα – Βηθανία

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για χαλάρωση και κολύμπι στη Νεκρά θάλασσα. Στα σύνορα Ιορδανίας - Ισραήλ βρίσκεται η μεγάλη λίμνη, 423 μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας, το χαμηλότερο σημείο της επιφανείας της Γης. Αποτελεί ένα από τα εντυπωσιακότερα γεωλογικά φαινόμενα του πλανήτη. Τρία εκατομμύρια χρόνια πριν μια γεωλογική ρηγμάτωση στην κοιλάδα του Ιορδάνη επέτρεψε την συσσώρευση θαλασσινού νερού διαμορφώνοντας έτσι μια μεγάλη ηπειρωτική λίμνη. Με την αλμυρότητα του νερού να φτάνει το 33,7%, καμία μορφή ζωής δεν μπορεί να επιζήσει στο εξαιρετικά αλμυρό νερό, που φυσιολογικά δεν είναι πόσιμο, και κανένα αντικείμενο δεν μπορεί να βυθιστεί στα σκοτεινά βάθη της, εξ ου και το όνομά της είναι Νεκρά Θάλασσα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκέντρωση αλατιού είναι 8,6 φορές μεγαλύτερη από ότι στους ωκεανούς. Πολλοί γιατροί προτείνουν στους ασθενείς τους μια επίσκεψη στη Νερά Θάλασσα. Με εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα, το νερό λέγεται ότι βοηθάει όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα, προβλήματα αρθρώσεων, όπως και αρθρίτιδα και πολλές χρόνιες παθήσεις του δέρματος, όπως η ψωρίαση και η ακμή. Λόγω της υψηλής συγκέντρωσης άλατος δημιουργείται το φαινόμενο της άνωσης και έτσι αντί οι λουόμενοι να κολυμπούν, κυριολεκτικά επιπλέουν. Πολλοί επίσης πηγαίνουν εκεί για πηλοθεραπεία, αλείφοντας με λάσπη το σώμα τους. Η λάσπη αυτή προέρχεται απευθείας από τον βυθό της θάλασσας και είναι ευεργετική για το δέρμα καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, νάτριο, κάλιο και ασβέστιο. Κοντά στο ξενοδοχείο μας βρίσκεται επίσης το σημείο του Ιορδάνη που βαπτίστηκε ο Χριστός και το οποίο θα επισκεφτούμε. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.
7

7η ημέρα: Νεκρά Θάλασσα - Αμμάν - Αθήνα

Πρωινό, αναχώρηση από το ξενοδοχείο, μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιστροφή στην Αθήνα.

Τοποθεσία Περιήγησης

Ιορδανία

3 Nύχτες στο ξενοδοχείο Movenpick Hotel 5* στο Αμμάν ή σε ανάλογο ξενοδοχείο.
1 Νύχτα στο Petra Boutique Hotel στη Πέτρα ή σε ανάλογο ξενοδοχείο.
2 Νύχτες στο Holiday Inn Dead Sea 5* ή σε παρόμοιο.

Early Booking Offer έως 29/02

1236€

Δίκλινο κατ' άτομο

1296€

Παιδί έως 12 ετών

350€

Επιβάρυνση μονόκλινου

350€

You don't have permission to register
Skip to content